fbpx

Ruotsi satsaa ensivastedrooneihin. Pitäisikö Suomen seurata perässä?

Selvitä, mitä yhteisömme sanoo viimeisimmän M3 Pulse -kyselymme aiheesta ja osallistu tämän kuukauden Pulse-kyselyyn.

Ruotsalainen Karolinska Institutet julkaisi tulokset pilottiprojektistaan, joissa drooneja käytettiin tosielämän hälytystehtävissä, ensimmäisenä maailmassa. Tavoitteena oli vähentää epäillyn sydänpysähdyksen ensivasteaikaa toimittamalla sydäniskuri droonilla ennen ambulanssin saapumista.

Droonit onnistuivat 11 kertaa 12:sta mediaaniaikahyödyn ollessa 112 sekuntia. Tämä lisäsi todennäköisyyttä selvitä sydänpysähdyksestä lähes 19 prosentilla. Tutkimusryhmä tunnisti kuitenkin useita parannuskohteita, jotka vaativat lisää resursseja menetelmän kehittämiseksi edelleen ensivasteajan vähentämiseksi.

[infogram id="0f923cd6-2089-42d5-a248-8d9bbcc111fd" prefix="ThP" format="interactive" title="Panel Pulse OCT_FIN"]

Osallistu tämän kuukauden M3 Pulse -kyselyyn ja kerro mielipiteesi uudesta aiheesta

Esittääkö tämä tutkimus mahdollisuuden uudelle strategialle julkisen terveyden parantamiseksi ja vastustuskyvyn lisäämiseksi mahdollisia tulevia viruksia vastaan?

Osallistu
Kun rekisteröidyt M3 Global Researchin paneeliin, saat kuukausittaisen M3 Pulse kysymyksen ja -tulokset suoraan sähköpostiisi. *

*Rekisteröityminen on maksutonta ja vaatii vain muutaman napsautuksen. Kun rekisteröidyt paneeliimme, saat myös sähköpostikutsuja tutkimuksiimme, joista maksetaan palkkio. Tutkimusten aiheet liittyvät laajasti terveydenhuoltoon.