fbpx

Norge bør standardisere bruken av musikkterapi ved prosedyrer som pasienter opplever som mer stressende?

pediatric disease

Finn ut hva samfunnet vårt hadde å si om temaet som ble dekket i vår siste M3 Pulse og delta i denne månedens Pulse.

Pasientenes angstnivå under en operasjon kan påvirke operasjonsresultatet, spesielt dersom det brukes lokalanestesi fremfor generell anestesi.

Oslo universitetssykehus testet musikkterapi på 32 pasienter under pacemakeroperasjoner for å se om det kunne bidra til å redusere angst og ubehag. Norske leger foretrekker å skifte pacemakere under lokalanestesi, i motsetning til i andre land der det er vanligere å bruke generell anestesi. Studien viste at musikkterapi hadde liten innvirkning på smerte, men forskerne identifiserte redusert angst hos pasienter under operasjonen, spesielt i den postoperative fasen. Forskerne konkluderte med at musikkterapi kan være ´til støtte for pasientene når det gjelder opplevd mestring ved operasjoner og generelt velvære´.

Delta i denne månedens M3 Pulse og del dine tanker om dette nye temaet

Som helsepersonell, hvor bekymret er du for klimaendringenes påvirkning på den generelle helsen og leveringen av helsetjenester?

Delta
Ved å registrere deg hos M3 Global Research vil du motta M3 Pulses månedlige spørsmål og resultater direkte i innboksen din. *

* Registreringen er gratis og krever bare et par klikk. Ved å registrere deg i vårt panel vil du også via e-post bli invitert til våre betalte studier om et bredt utvalg av temaer knyttet til helsestell.