fbpx

Sverige investerer i livreddende EMS-droner; bør Danmark følge trop?

Find ud af, hvad vores fællesskab havde at sige om det emne, der blev dækket i vores seneste M3 Pulse, og deltag i denne måneds Pulse.

Karolinska Institutet i Sverige har offentliggjort resultaterne af et pilotprojekt, hvor droner blev anvendt i virkelige nødsituationer – for første gang i verden. Formålet var at reducere responstiden for akutberedskabet (Emergency Medical Services – EMS) i forbindelse med mistanke om hjertestop ved at få droner til at levere hjertestartere før ambulancen.

Dronerne lykkedes i 11 ud af 12 tilfælde med en median-tidsfordel på 112 sekunder, hvilket øgede sandsynligheden for overlevelse efter hjertestop med næsten 19 %. Forskningsteamet identificerede imidlertid flere områder, der kan forbedres, og som kræver flere ressourcer for yderligere at kunne udvikle denne nye metode til at reducere responstiden for akutberedskabet.

Deltag i denne måneds M3 Pulse, og del dine tanker om dette nye emne

Vil du gerne se mere robotteknologi blive indført på din arbejdsplads?

Deltag
Hvis du tilmelder dig M3 Global Research, vil du modtage det månedlige spørgsmål fra M3 Pulse og resultaterne direkte i din indbakke.*

* Tilmelding er gratis og kræver kun nogle få klik. Hvis du tilmelder dig vores panel, vil du også blive inviteret via e-mail til vores betalte undersøgelser om en bred vifte af sundhedsrelaterede emner.